Karabük de ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ dedi
Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Karabük Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 92 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.
Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile devam etti.
Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular atletizm ve karma futbol branşlarında performans sergiledi. 92 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 300 kişiye ulaştı.
Ünsür : “Özel ve partner sporcularımız tek yürek oluyor, oyun birlikte, hayat birlikte diyor.”
Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem ÜNSÜR oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Karadeniz Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar. Hep birlikte yüksek sesle hayat birlikte, oyun birlikte diyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar” şeklinde konuştu.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik POLAT da Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, “Özel çocuklarımızı, eğitmenlerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu.
Tüm sporcular sağlık taramasından geçirildi.
Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Karabük Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları özel ve partner sporculara diş branşında yapılan sağlık taramalarıyla başladı. Açılışın ardından sporcular oyunlarda doyasıya eğlendi.
Muğla da ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ dedi
Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, 230 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.
Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile devam etti.
Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları öncesinde Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. İlknur Tanboğa ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları düzenlenmesine ilişkin iyi niyet anlaşması imzaladı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular, atletizm, yüzme, masa tenisi, karma futbol ve karma basketbol branşlarında performans sergiledi. 230 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 450 kişiye ulaştı.
Aydın: “Özel ve partner sporcularımız tek yürek oluyor, oyun birlikte, hayat birlikte diyor.”
Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Aydın oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Ege Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyorlar. Hep birlikte yüksek sesle hayat birlikte, oyun birlikte diyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar” şeklinde konuştu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, “Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu.
Tüm sporcular sağlık taramasından geçirildi.
Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nın ilk gününde sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirildi, ikinci gününde ise açılışın ardından oyunlar düzenlendi. Her iki günde de tüm sporcular sağlık taramasından geçirildi.